Deseori ne confruntăm cu dorința de a urmări în timpul procesului de prelucrare ce se întâmplă în mașină. Am dori să observăm comportamentul sculei, secvențe ale ciclurilor de prelucrare sau diverse alte evenimente în timp real.

Soluția ar fi instalarea unei ferestre (porțiune din ferestra existentă) menținută mereu curată prin intermediul unui dispozitiv acționat cu aer comprimat.

Nu toți producătorii de mașini oferă de la început opțiunea de fereastra suplimentară mereu curată sau descoperim necesitatea acesteia mai târziu, după instalarea mașinii.

Soluția prezentată este una extrem de simplă care poate fi instalată de către orice utilizator pe o mașină existentă. Montajul nu presupune decuparea geamului mașinii.

Una dintre variante este lipirea pe geamul interior al masinii al acestei ferestre, utilizând benyi adezive de calitate livrate odată cu dispozitivul. O altă soluție presupune montarea cu bolțuri pe geamul mașinii, presupunând în prealabil găurirea geamului mașinii.

În chitul de instalare este prevăzut și un furtun de aer cu protecție pentru menținerea vizibilității. Dispozitivul necesită o presiune de aer de 5 bari.

Diametrul ferestrei este de 250 mm, pentru cei interesați se pot pune la dispoziție toate informațiile necesare, inclusiv procedura de montaj.