Portscule de precizie, cu asigurare suplimentară împotriva deplasării sculelor.

Este știut că în cazul prelucrării materialelor de tipul aliajelor de Titan sau a aliajelor Ni- Co, în anumite condiții de prelucrare, datorită unghiului canalelor de așchie, se poate produce efectul nedorit al alunecării în afară, către piesa de prelucrat, a sculei așchietoare. Ca efect, se poate rebuta piesa sau se poate distruge scula așchietoare.

Partenerii pentru portscule așchietoare Albrecht Precision și Karl Schüssler au în gama de produse soluții eficiente pentru blocarea suplimentară a sculei în portsculă, prin utilizarea de scule așchietoare standard cu aplatizare Weldon. Astfel nu este nevoie să investiți în soluții costisitoare de scule așchietoare speciale, este suficient de exemplu să alegeți una din sculele așchietoare marca Wolf capabile să lucreze în materialele menționate.

Ambii producători de portscule au o gama extinsă de lungimi de portscule, diametre de prindere sau interfețe de mașini, asigurând soluții pentru toate aplicațiile și mașinile cnc.

Toate soluțiile cu prindere mecanică au un excelent comportament în atenuarea vibrațiilor, iar datorită pensetelor elastice de prindere a sculei, exista un contact ferm cu coada sculei, pe întreaga lungime cuprinsă în portscula.

În multitudinea soluțiilor există diverse variante pentru asigurarea răcirii sculei prin interiorul portsculei sau periferic.


Soluție Albrecht cu pin de blocare

Soluție Karl Schüssler cu pană de blocare

Soluție Karl Schüssler, pentru fretare, cu șurub de blocare