Sculele de carbura din familia MBT sunt scule destinate utilizatorilor care își doresc ca procesul de așchiere cu scule de carbură monobloc să se desfășoare la cel mai înalt nivel de eficiență.

Adoptând ca strategie de prelucrare – frezarea dinamică – viteza de așchiere se mărește considerabil și îmreună cu valorile potrivite pentru parametrii regimului de așchiere, se obține o viteză de avans extrem de performantă. Avantajele acestei strategii sunt următoarele:

  • Mărirea productivității cu valori de ordinul 2x, 4x
  • Mărirea duratei de viață a sculelor așchietoare
  • Eforturi de așchiere reduse
  • Eliminarea vibrațiilor – mai ales în cazul pieselor cu pereți subțiri
  • Utilizarea eficientă a mașinii cnc

Pentru utilizarea acestei strategii trebuie să verificați capabilitățile mașinii dumneavoastră, să vă asigurași că dispuneți de gama de turații și viteze de avans necesare.

Nu în ultimul rând, luați în considerare că datorită utilizării mașinii într-un regim dinamic mult superior, este nevoie să utilizați portscule de cea mai bună calitate care să vă asigure o bătaie radială totală cât mai redusă de ordinul 3 … 5 µm la 2,5xD … 3xD, în caz contrar puteți uza scula prematur sau aceasta se poate chiar rupe. Pentru protecția rulmenților axului principal al mașinii trebuie să utilizați ansambluri de scule cât mai bine echilibrate, prin adoptarea de soluții scule și portscule pre-echilibrate la valori cât mai mari sau utilizarea mașinilor de balansat fin. Soluțiile de portscule pe care vi le oferim îndeplinesc cu succes aceste condiții.

În cazul în care mașina nu îndeplinește cerințele impuse de această strategie de frezare dinamică, cu siguranță aveți o mașină care permite prelucrări cu puteri mari de așchiere și mare parte din soluțiile de scule MBT pot fi utilizate și în acest caz.

Familia MBT a fost dezvoltată prelucrarii unei game largi de materiale.

  • MBTA pentru materiale neferoase : Aluminiu și aliaje sale, cupru și bronzuri, materiale plastice diverse
  • MBTF pentru materiale feroase, întrega gamă de oțeluri, aliaje NI-Co rezistente la temperaturi înalte, Titan și aliajele sale.